Stižu lažni telefonski računi

Poslednjih dana pojavili su se lažni telefonski računi koji podsećaju na “Telekomove”. Nek građani budu oprezni, poručuju iz “Telekoma”.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.12.2009.

16:35

Default images

Pojedini korisnici telefonskih usluga, poslednjih dana dobili su račune koji izgledaju poput onog za telefon “Telekoma Srbija”, ali ih šalje “Telefonski poslovni imenik”. “Telekom Srbija” upozorio je korisnike na moguću zloupotrebu računa te kompanije i navodi da nema nikakve veze sa osobama koje šalju ove račune.

U Komitet pravnika za ljudska prava pre nekoliko dana stigao je račun dobro poznatog izgleda. Međutim, tek kada dobro zagledate videćete da ga ne šalje “Telekom Srbija” već “Telefonski poslovni imenik”.

Interesantno je da je i iznos na ovom računu približan onom koji Komitet pravnika za ljudska prava plaća za telefon.

Milan Antonijević iz Komiteta pravnika za ljudska prava upozorava građane da budu oprezni jer lako može doći do zabune.

“I tu je izgleda neko vodio računa da su to neke cifre koje su prihvatljive građanima i kada dobiju ovaj račun mogu pomisliti da se radi o mesečnom računu za telefon, uplatiti toj firmi novac i posle vi nemate neki jednostavan način da svoj novac povratite”, kaže on.

Na drugoj strani računa, svetlo sivim, jedva vidljivim slovina objašnjeno je da plaćanjem ulazite u ugovorni odnos sa preduzećem “Telefonski poslovni imenik”.

“Vi tu plaćate neki uslugu Interneta tromesečnu, potpuno ne možete utvrditi šta dobijate plativši im ovaj iznos i pravno je dobro prikriveno i postoje krivična dela pod koje se ovo delo može podvesti. Nadamo se da će MUP raditi svoj posao”, kaže Antonijević, ocenjujući da se to može podvesti pod krivično delo prevare.

Na sajtu “Telefonskog poslovnog imenika” navodi se da je njihova misija povezivanje privrednih subjekata.

Iako se navodi da kompanija ima sedište u Novom Sadu, korisnici mogu dobiti više informacija ako pozovu broj koji počinje sa 024, što je pozivni za Suboticu.

Na računu, ali i na dva mesta na sajtu, navedena su različita radna vremena korisničkog servisa, a i pored više pokušaja da stupimo u kontakt sa ovim preduzećima, telefon je svaki put bio zauzet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: