Poljska: Smrzlo se još 15 ljudi

U Poljskoj se samo tokom protekle ledene noći smrzlo 15 ljudi, a ukupan broj mrtvih od smrzavanja od prvog jačeg nastupa zime u toj zemlji dostigao je 47.

Izvor: Beta

Nedelja, 20.12.2009.

13:34

Default images

"Ne pamtimo tako tragičnu noć", kazala je televiziji TVN24 portparolka Glavne komande poljske policije Gražina Puhalska. Tokom protekle noći živa u termometru spustila se čak do 24 stepena ispod nule a policija apeluje na Poljake da ne budu ravnodušni, pogledaju zašto neko leži na ulici ili provere da li su u redu njihovi stariji sugrađani koji žive sami.

"Ne budimo ravnodušni, ako vidimo da neko pijan leži kraj ulice ili puta, ili beskuhcnika, nekog kome je loše, ne prolazite ravnodušno, pozovite policiju, zima uzima tragični danak", kazala je Puhalska i dodala da je od početka decembra u celoj Poljskoj zbog hladnoća
umrlo 47 ljudi.

Policija takođe dok traju mrazevi, ide u češće "zimske" patrole i pregleda napuštena mesta, gde bi mogli da prespavaju beskućnici.

"Alkohol je jedan od najčešćih krivaca za smrzavanje. Daje osećaj čoveku da mu je toplo, iako se organizam pod njegovim dejstvom brže hladi", upozorila je Puhalska.

Policija u Poljskoj apeluje i na penzionere da ako po ovakvom ledenom vremenu izađu napolje, u šetnji ili nabavke, da obavezno nekome unapred jave kuda su krenuli i kada računaju da će se vratiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: