Još trojica uhapšena zbog pretnji

Policija je privela još trojicu mladića za koje se sumnja da su pretili smrću autorki “Insajdera” Brankici Stanković na utakmici Partizan-Šahtjor.

Izvor: B92

Subota, 19.12.2009.

11:34

Default images

Uprkos činjenici da su uhapšema još trojica navijača Partizana za koje se sumnja da su pretili smrću Brankici Stanković, poruke u kojima se navodi da će autorka "Insajdera" "proći kao ubijeni novinar Slavko Ćuruvija" stižu na mejl Stankovićeve. Od huligana se juče ogradio FK Partizan, a Fudbalski savez Srbije najavljuje da će 2010. biti posvećena borbi protiv nasilja.

Policija je prethodno, zbog istog incidenta, u toku noći između četvrtka i petka, uhapsila trojicu navijača Partizana.

Međutim dok traju hapšenja pretnje Brankici Stanković stižu i dalje, ovaj put na email adresu autora emisije Insajder, a poruka je ista kao ona koja se mogla cuti na utakmici Partizan-Šahtjor “Otrovna si kao zmija, proći ćeš ko Ćuruvija“.

Huligane tako nisu zaustavile ni osude koje su stigle iz FK Partizan i svih državnih institucija.

Fudbalski savez Srbije najavljuje da je kao prioritet za sledeću godinu postavio borbu protiv nasilja.

“Protiv huligana mislim da Fudbalski savez Srbije ne može sam, da i klubovi moraju i mislim da im šaljemo signale, da ozbiljno i hrabro uđu u taj problem. Nema nam druge nego da to rešimo”, rekao je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

“Evropa je to poodavno rešila, mi se pribojavamo - ne znam čega, ali moramo da ga rešimo”, naveo je on.

“Pre svega, da bismo ustanovili to što nam se dešava, moramo da priznamo da imamo problem. Moj način rada, do sada i uvek, kad znaš problem - dobro analiziraj i pola je rešeno”, rekao je selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić.

“Pre svega, svi mi kojima je stalo do fudbala moramo da shvatimo da imamo problem. Onog trenutka kad smo svi zajedno shvatili da imamo problem, ja mislim da će problem biti rešen”, kaže Antić. Istovremeno, pretnje osuđuju i poslanici Demokratske stranke i G17 plus i navode da Vlada mora kontinuirano da se bavi ovim problemom.

“Mislim da Vlada Srbije ovim hapšenjima i ponašanjem pokazuje da joj je stalo da stvari normalizuje i da se sa navijačkim grupama izbori. Međutim, to je dug proces”, navela je Jelena Trivan iz Demokratske stranke.

“Tu je mnogo korupcije, tu je mnogo organizovanog kriminala, tu je mnogo ozbiljnih problema za koje će trebati vremena”, rekla je ona.

“Nažalost, mi smo društvo koje je i posle 2000. slavilo neke ubice kao heroje i zaista poslednja dešavanja valjda su poslednje upozorenje da se sa tim stvarima raščisti, da se jasno distancira ono što je dobro i ono što je loše u društvu”, kaže Vlajko Senić iz G17 plus.

Podsetimo, tokom utakmice Lige Evrope između Partizana i Šahtjora, navijači na južnoj tribini stadiona dobacivali su i udarali pesnicama lutku koja je simbolično predstavljala Brankicu Stankovic, pri tom pevajući: ”Otrovna si kao zmija, proći ćeš ko Ćuruvija“.

Navijanje je vodila navijačka grupa Alkatraz koja je najveća grupa navijača Partizana i koja svoje predstavnike ima i u Skupštini FK Partizan.

Iako je juče predsednik Olimpijskog komiteta pozvao prave navijače da se ograde od huligana, niko od njih to još nije učinio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: