NUNS i NDNV: Skandalozna odluka

NUNS i NDNV ocenili su kao skandaloznu odluku opštine Srbobran kojom pokušava da oduzme poslovne prostorije privatizovanog Radija Srbobran.

Izvor: Beta

Četvrtak, 17.12.2009.

12:30

Default images

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine su u zajedničkom saopštenju naveli da odluku smatraju "direktnim napadom na medije i medijske slobode", odnosno da odluka "dubinski podriva pravni sistem zemlje i pravnu sigurnost".

"Odluka dodatno ugrožava ionako krhki proces privatizacije medija, koji je toliko puta odlagan, produžavan i često imao nesrećne rezultate. Tim pre, ako imamo u vidu da je Radio Srbobran, jedan od retkih simbola uspešne privatizacije medija u Srbiji, pod čim podrazumevamo da je stanica posle privatizacije unapredila svoj program uz uspešno poslovanje", navodi se u saopštenju.

Skupština opštine Srbobran juče je odlučila da se ranija odluka o prenosu nepokretnosti iz 1991. godine stavi van snage što, prema oceni NDNV-a i NUNS-a, praktično znači da se oduzimaju poslovne prostorije Radiju Srbobran koje su bile predmet privatizacije 2007. godine.

Radio Srbobran je vlasnik spornog poslovnog prostora od 1982. godine i privatizacija prostorija je 2007. godine sprovedena u skladu sa zakonom, kada je i imovina radija, po privatizacionom prospektu, postala vlasništvo Radio Srbobrana.

"Pošto nema niti jednog pravnog osnova za ovakvu odluku Skupštine opštine Srbobran, sigurni smo da će ona biti, kao prvo, privremeno stavljena van snage odlukom Ustavnog suda, a potom i poništena", ocenili su NUNS i NDNV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: