Bramerc: Napredak u radu službi

Haški tužilac Serž Bramerc kaže da je napravljen napredak u analitici i operativi službi koje tragaju za Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem.

Izvor: FoNet, Blic

Sreda, 16.12.2009.

09:28

Default images

Bramerc je u intervjuu za "Blic" rekao da je saradnja sa Akcionim timom, ali i sa službama profesionalna i redovna i da je zato i naveo da je ostvaren napredak. "Kao što sam rekao u izveštaju Savetu bezbednosti, ocenjujem da su službe koje tragaju za Mladićem vrlo aktivne i nadam se da će do hapšenja doći što pre”, naveo je Bramerc.

“U protekle dve godine, od kako sam glavni haški tužilac, a naročito protekle godine, evidentno je poboljšana saradnja, tako da sam u svom izveštaju naveo na šta se sve ta poboljšana profesionalna saradnja odražava”, kazao je haški tužilac.

On je podsetio da je glavni prioritet njegove kancelarije hapšenje preostale dvojice begunaca, Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

“S jedne strane, jesam izvestio o poboljšanoj saradnji i većem kvalitetu rada Akcionog tima i službi koje tragaju za beguncima, ali i da to, naravno, povećava očekivanja”, naveo je Bramerc.

"S druge strane", rekao je on, "imamo odluku Evropske unije, koja je odlučila o implementaciji prelaznog sporazuma, ali i ona podseća na princip uslovnosti i neophodnosti da se nastavi sa insistiranjem na tome da begunci budu uhapšeni".

"Od mene se očekuje da u svojim izveštajima predstavim realnu situaciju. I to sam i ovog puta učinio. Naravno, savršeno sam svestan konsekvenci tih izveštaja u EU. Ali kako bih zadržao kredibilitet, moj izveštaj je morao da bude realan i objektivan", kazao je haški tužilac.

“Znao sam da samo objektivan i realan izveštaj može biti prihvaćen na svim stranama, i u Beogradu i EU i Savetu bezbednosti. I da samo na osnovu takvog izveštaja oni mogu donositi svoje političke procene”, zaključio je Bramerc.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: