Poziv građanima da daju krv

Institut za transfuziju krvi Srbije pozvao je građane da, zbog smanjenih rezervi, dobrovoljno daju krv.

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.12.2009.

12:47

Default images

Institut obaveštava građane da se dnevni priliv krvi u ekipama Instituta postepeno, ali znatno smanjuje zbog epidemije gripa, kao i zbog izmena u kalendaru nastave u školama i izmena datuma jesenjeg i zimskog raspusta, navedeno je u saopštenju tog instituta.

To je poremetilo realizaciju planiranih akcija davanja krvi u školama, na fakultetima, u brojnim firmama i kompanijama i dovelo do smanjenog odziva građana u ranije zakazanim akcijama davanja krvi.

Uočeni trend smanjenog odziva davalaca krvi će se, nažalost, nastaviti i u narednom periodu zbog mogućeg porasta broja obolelih od gripa, ali i zbog predstojećih novogodišnjih i verskih praznika i loših vremenskih prilika, kada je odziv davalaca krvi znatno smanjen, dodaje se u saopštenju.

Iako trenutno raspolaže zadovoljavajućim rezervama krvi, Institut za tranfuziju krvi poziva sve zdrave građane da daju krv u Institutu u Ulici svetog Save 39, u autobusu na Trgu Republike, u kliničko-bolničkim centarima Zemun, Zvezdara i Dr Dragiša Mišović, ili u službi za transfuziju krvi u svom mestu stanovanja, da bi zdravstveni sistem bio spreman da funkcioniše i u vanrednim uslovima.

"Institut moli građane da i ovom prilikom pokažu solidarnost sa obolelim sugrađanima i pomognu nam da zajednički prebrodimo težak period koji je pred nama. Direktore firmi, kompanija i škola pozivamo da pokažu veći stepen kooperativnosti i podrške u organizovanju akcija davanja krvi u svojim sredinama", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: