Vasić: Brankica i navijači

Beograd -- Novinar Miloš Vasić naveo je da su pretnje ekipi emisije Insajder posledica činjenice da huligani zapravo sebe vide kao legitimne "društveno-političke radnike".

Izvor: Danas
Podeli

Vasić u tekstu za "Danas" piše da su se huligani užasnuli jer se “neko usudio da im stavlja primedbe, da zaviruje u njihove poslove zaštićene službenom tajnom, da izrazi sumnju u njihove časne namere”. “Navijači su kao razmažena i besprizorna deca: jednom ispuštena i upuštena, teško se dovode u normalno stanje društveno odgovornih bića”, navodi Vasić.

“A ko ih je razmazio, upustio i upotrebljavao? Politika i njena policija i Državna bezbednost, pre svega, za vreme nenarodnog režima Slobodana Miloševića, njegovih fašističkih pomagača i kamarile domaćih izdajnika. Stvarni vlasnici sportskih društava i klubova, oni koji nisu umeli da naprave dobar tim, ali su zato umeli da izvedu tabadžije na stadion i ulicu, da navijačke vođe drže u skupštinama klubova, pa da se njihova reč ‘ispoštuje’. Krupni i srednji dileri narkotika kojima su navijačke komandne strukture idealne, jer su zaštićene i pokrivene”, piše Vasić u tekstu za “Danas”, koji u celini možete čitati ovde.

Info

strana 1 od 885 idi na stranu