Nagrade OEBS-a za ličnost godine

Nagrada "Ličnost godine" koju dodeljuje Misija OEBS-a u Srbiji uručena je dobitnicima večeras u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.12.2009.

21:14

Default images

Nagrađeni su dekan Pravnog fakulteta u Nišu Nevena Petrušić, direktor Uprave za javne nabavke Predrag Jovanović i zamenica republickog javnog tužioca i članica Udruženja tužilaca Jasmina Kiurski.

"Biramo ljude iz Srbije koji promovišu naše zajedničke vrednosti, a ne nalaze se u centru pažnje javnosti", rekao je prilikom uručivanja nagrada šef Misije OEBS-a u Srbiji Dimitrios Kipreos.

Nagradu "Ličnost godine" dobili su i urednik nedeljnika "Vranjske" Vukašin Obradović i policijski savetnik za praćenje propisa i evropske integracije, pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije Ana Komnenović.

Nagrada, čije se dodeljivanje organizuje već četiri godine za redom, odaje priznanje pojedincima koji su doprineli sprovođenju programa Misije OEBS-a i koji svojim radom podržavaju vrednosti OEBS-a.

Svako od nagrađenih predstavlja jednu od pet programskih oblasti koje Misija svojim aktivnostima pokriva - jednake mogućnosti, reformu sudstva, ekonomsku transparentnost, nezavisno izveštavanje i reformu policije.

Pobednici su odlucili da finansijski deo nagrade dodele kao pomoć finansijski najugroženijim osobama iz Kragujevca i okoline.

Pomoć sadrži hranu i sredstva za higijenu za 400 osoba kojima je pomoć Crvenog krsta neophodna, ali za koju trenutno nema dovoljno sredstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: