Putin o terorizmu

Premijer Rusije Vladimir Putin ocenio da je pretnja terorizma u Rusiji "i dalje velika" i pozvao građane na "budnost", a organe bezbednosti na efikasniji rad.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.12.2009.

14:13

Default images

Odgovarajući na pitanja građana u direktnoj TV emisiji, Putin je povodom napada na putnički voz "Nevski ekspres", u kojem je poginulo 26 ljudi, rekao da je vlast "mnogo učinila da slomi kičmu međunarodnom terorizmu", ali da ta pretnja još nije odstranjena.

"Celo društvo mora da shvati tu pretnju, moramo biti oprezni", rekao je ruski premijer.

Ruski premijer je naveo da je "veoma teško sprečiti" terorističke napade, posebno na infrastrukturnim objektima, zbog veličine zemlje.

Putin je naveo i da organi bezbednosti moraju biti efikasniji u oblasti otkrivanja i sprečavanja.

"Ta tragedija (napad na voz) govori da rad specijalnih službi treba da bude pojačan u sprečavanju terorističkih napada", rekao je Putin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: