Insajder:Ekskluzivni snimak nasilja

Beograd -- U prvoj epizodi novog serijala "Insajdera", između ostalog, biće prikazan i ekskluzivni snimak napada grupe navijača Zvezde na restoran "Brodarac" u Beogradu.

Izvor: B92
Podeli

Prema istraživanju “Insajdera”, poslednjih godina podneto je na desetine krivičnih prijava za teška krivična dela za koja su osumnjičeni pojedinci iz navijačkih grupa. Najveći broj ovih prijava uopšte nije procesuiran. U prvoj emisiji, u četvrtak u 22 sata, videćete ekskluzivni snimak sigurnosnih kamera restorana "Brodarac" u Beogradu.

Na tom snimku vidi se kako jedan od vođa navijača Crvene zvezde Velibor Dunjić predvodi grupu koja puca i baca kamenice u pravcu ovog lokala, jer obezbeđenje nije htelo da ih pusti unutra.

Plan za sprečavanje nasilja

Savet za sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja u sportu usvojio je Akcioni plan za sprečavanje nasilja na sportskim borilištima.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković rekla je da su utvrđeni konkretni ciljevi, aktivnosti, izvor finansiranja i vremenski okvir za njegovo sprovođenje.

Ona je najavila i izmene tri zakona jer su oni do sada bili problem zbog kojeg nisu procesuirani pojedini slučajevi nasilja u sportu.

Dunjić je u avgustu 2007, oko pola pet ujutro došao sa Denisom Mekićem i Markom Ljubičićem do ovog kluba na Starom sajmištu.

Mekić i Ljubičić su uzeli cigle sa obližnjeg parkinga i počeli da ih bacaju na vrata restorana.

Ispred vrata restorana pojavljuje se Dunjić držeći u ruci revolver i drškom revolvera udara u vrata.

Potom ispaljuje jedan hitac u vrata i dva u kameru, pa jedan u vazduh i jedan u vozilo koje je parkirano pored.

Prijava za ovo krivično delo prosleđena je Četvrtom tužilaštvu koje je stavilo zahtev za sprovođenje istrage.

Pored toga što video snimak postoji, istraga traje već dve godine.

Insajder je na programu u četvrtak u 22 sata.

strana 1 od 69 idi na stranu