Đilas: Akcija protiv nasilja

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da očekuje koordiniranu akciju sprečavanja incidenata na sportskim manifestacijama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2009.

13:43

Default images

"Očekujem da ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ministarka pravde Snežana Malović već sutra sprovedu koordiniranu akciju kojom će sve one spremne da pale stadione, uništavaju i tuku, da smeste tamo gde im je mesto", rekao je Đilas, koji je zatražio kažnjavanje odgovornih za nerede u subotu na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda - Partizan u Beogradu.

Đilas je novinarima u Skupštini grada Beograda rekao da je država pokazala sposobnost da započne borbu protiv kriminala i droge, ali da i dalje nije u stanju da se izbori sa nasilnicima na stadionima i ulicama u vreme sportskih manifestacija.

"Kao gradonačelnik Beograda ne mogu da prihvatim da treba da budem srećan ako niko ne izgubi život ili ostane invalid, kada se dešava neki sportski događaj", rekao je Đilas.

On je ocenio da je sprovedena opsežna akcija protiv učesnika u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona, ali da od tada nije postignut nikakav napredak u sprečavanju nasilja u vreme utakmica.

On je naveo da su za građane Srbije ukinute vize za putovanja u evropske zemlje, ali da oni ne mogu da se slobodno kreću u Beogradu kada se u glavnom gradu organizuju utakmice.

"Očekujem da od sutra u ovoj državi građanima Beograda bude omogućeno ono što će moći sa novim crvenim pasošem u Evropi, da se slobodno kreću", rekao je Đilas i ocenio da je za grad i državu sramota da ne mogu da se izbore sa nasiljem i omoguće građanima sigurnost.

Na fudbalskom derbiju u subotu na stadionu Marakana, u sukobima navijača povređeno je osam osoba. Tokom meča navijači Partizana palili su stolice na Marakani. Pre i posle utakmice dogodilo se nekoliko manjih incidenata. Zbog nasilja su privedene 34 osobe.

Đilas je rekao da gradska uprava i službe mogu da obezbede škole i školska dvorišta, ali da se ne može sprečiti bahato i nepropisno parkiranje oko stadiona, jer u blizini ne postoje parkinzi, a Parking servis nema gde da smesti te automobile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: