Potvrđen Statut Vojvodine

Skupština Srbije potvrdila je danas Statut Vojvodine sa 137 glasova poslanika vladajuće koalicije i opozicione Liberalno demokratske partije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2009.

14:02

Default images

Protiv je glasalo 24 poslanika. U trenutku glasanja u sali je bilo 163 poslanika. Statut će stupiti na snagu nakon donošenja odluke o proglašenju u Skupštini Vojvodine i objavljivanja u "Službenom listu AP Vojvodine", a odluku o spovođenju Statuta treba da donese Skupština Vojvodine dvotrećinskom većinom glasova od ukupnog broja poslanika.

"Koristim priliku da zahvalim poslanicima Narodne skupštine Srbije na pokazanoj zrelosti i odgovornosti. Oni su pokazali da su bez obzira na političku pripadnost svesni odgovornosti da zastupaju interese svih građana i građanki, ne samo autonomne pokrajine Vojvodine, već i cele republike Srbije“, rekao je predsednik skupštine Vojvodine, Šandor Egereši.

Prethodno, Skupština je usvojila Zakon o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine.

Istovremeno, ispred Doma Narodne skupštine Srbije u Beogradu nekoliko desetina građana protestovalo zbog potvrđivanja Statuta Vojvodine i usvajanja zakona o utvrđivanju nadležnosti Pokrajine.

Među okupljenima bili su i pojedini poslanici opozicione Demokratske stranke Srbije, aktivisti Pokreta socijalista koje predvodi Aleksandar Vulin, kao i pripadnici organizacije "1389".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: