Visoke naknade za članove UO

Beograd -- U “Železniciama Srbije” ne poštuju preporuku Vlade da naknade članova upravnih odbora javnih preduzeća ne budu veće od prosečnih zarada u Srbiji, piše “Blic”.

Izvor: Blic
Podeli

Kako navodi ovaj list, Predrag Vukadinović, predsednik Upravnog odbora Zavoda za zaštitu zdravlja železničara, prima mesečno 97.000 dinara kao naknadu za obavljanje te funkcije. I drugi član UO Ljubomir Stožinić za istu sumu sedi u ovom telu, kao i predsednica Nadzornog odbora ove zdravstvene ustanove Snežana Kojić.

S druge strane, nadoknada za predsednika Upravnog odbora “Železnica Srbije”, koje su i osnivač pomenutog zavoda, iznosi tek 35.000 dinara.

Inače i Vukadinović i Stožinić su na važnim pozicijama u “Železnicama” još iz Miloševićevog vremena.

I jedan i drugi, kako piše “Blic”, dovođeni su u vezu s prebacivanjem narodnih para iz “Železnice” partijama na vlasti – SPS-u i JUL-u.

Vukadinoviću još traje suđenje za prebacivanje ondašnjih milion dinara sa “Železnica” u SPS Novi Beograd, a Stožinić je oslobođen za optužbe za prebacivanje para iz “Žaleznica” u preduzeće ”Alfa 23“, povezivano sa JUL-om.

Inače, Predrag Vukadinović je trenutno specijalni savetnik generalnog direktora “Železnica Srbije”, a i Stožinić se nalazi na sličnoj funkciji.

Vlada Srbije je, podseća “Blic”, pre godinu dana preporučila, zbog štednje, da naknade članova upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća, agencija i drugih državnih firmi, a Zavod to jeste, ne budu veće od prosečnih zarada u Srbiji.

Ministar Milan Marković je tada najavio da će Vlada sankcionisati sve koji budu na drugačiji način obračunavali te naknade.

strana 1 od 840 idi na stranu