Demokrate pobedile u Leposaviću?

Prema prvim preliminarnim rezultatima, pobedu na lokalnim izborima u opštini Leposavić osvojila je Demokratska stranka.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 29.11.2009.

15:04

Default images

U izbornom štabu DS-a saopštili su da je na osnovu 90 odsto obrađenih glasačkih listića, za njihove kandidate glasalo oko 36 odsto upisanih birača. Na drugom mestu je Srpska napredna stranka, zatim Demokratska stranka Srbije (DSS), pa Socijalistička partija Srbije (SPS).

Prema podacima Republičke izborne komisije, na izbore je izašlo 62 odsto birača.

Sekretar Republičke izborne komisije Veljko Odalović rekao je da je bilo manjih prigovora stranaka, ali da su u suštini izbori protekli bez većih problema.

Srbi u Leposaviću ove izbore doživljavaju najpre kao otklon od izbora koje su pre dve nedelje organizovale kosovske institucije.

I ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović kaže da su izbori u Leposaviću poziv Srbima na čitavom Kosovu da se okrenu Beogradu a ne Prištini.

U prethodnoj ganituri na vlasti su bili predstavnici koalicije Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije, Socijalističke partije Srbije, Srpskog nacionalnog veća i Pokreta za Lešak.

U Leposaviću živi priličan broj raseljenih lica. Njima, u većini nije dozvoljeno glasanje.

Gradimir Nastić, predsednik opštinske izborne komisije kaže da se ne radi o propustu, već da su oni do određenog roka mogli da se upišu u biračke spiskove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: