Produžen pritvor Radisavu Rodiću

Okružni sud u Beogradu produžio je pritvor vlasniku "Kurira" Radisavu Rodiću, zbog opasnosti da bi mogao uticati na svedoke koji još nisu saslušani.

Izvor: Beta

Petak, 27.11.2009.

16:17

Default images

Rodiću je pritvor produžen za još mesec dana. Portparolka suda Ivana Ramić precizirala je da je Rodiću, koji je uhapšen 27. oktobra, pritvor produžilo vanpretresno krivično veće Okružnog suda.

U okviru istrage protiv Rodića, Vekomira Joksimovića i Snežane Jerinić zbog sumnje da su, zloupotrebom službenog položaja i koristeći lažnu dokumentaciju, podigli kredit od Komercijalne banke od 22 miliona dinara i nisu ga vratili, još nisu saslušani svi predloženi svedoci.

Istraga protiv Jerinićeve i Joksimovića pokrenuta je 24. novembra posle njihovog saslušanja pred istražnim sudijom.

U okviru istrage koju sud vodi protiv Rodića i bivšeg glavnog i odgovornog urednika "Glasa javnosti" Slavoljuba Kačarevića, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, saslušani su svi svedoci.

Kačareviću je ukinut pritvor, u kome je proveo 13 dana, i on je pušten da se brani sa slobode.

Protiv Rodića i Kačarevića pokrenuta je istraga zbog sumnje da su, u svojstvu vlasnika, odnosno direktora preduzeća "Manami", tokom 2001. godine, zloupotrebom službenog položaja pribavili protivpravnu imovinsku korist i oštetili Komercijalnu banku za pola miliona evra.

Ramićeva je navela da su, po nalogu istražnog sudije, nad Rodićem izvršeni svi neophodni pregledi u specijalizovanim zdravstvenim ustanovama, kao i da je tokom prošle sedmice imao hirurški zahvat na Vojno-medicinskoj akademiji, gde mu je ugrađen stent.

Posle neophodnog oporavka, Rodić je vraćen u Centralni zatvor u Beogradu.

Rodića treba i da sasluša istražni sudija Prvog opštinskog suda u Beogradu po zahtevu tužilaštva da se protiv njega pokrene istraga zbog sumnje da je utajio porez i oštetio državu za više od 203 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: