Novi Sad: Olakšice za studente

Novi Sad -- Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu pozvao je svoje nesvršene studente koji su prekinuli školovanje da ponovo zagreju stolice i privedu kraju studije.

Izvor: B92
Podeli

Do sada se prijavilo oko pet hiljada studenata koji su zainteresovani da završe fakultet. Njima će biti oproštene godine pauze i plaćaće samo redovan upis, a ispite i ostale troškove će snositi kao i svi redovni studenti.

Aleksandar Stojković je upisao Fakultet tehničkih nauka još početkom devedesetih, ali je na četvrtoj godini studija prekinuo svoje školovanje. Sada je rešio da iskoristi poziv fakulteta kako bi školovanje priveo kraju.

Iako veruje da će mu biti teško da ponovo zagreje stolicu nakon više od decenije pauze, kaže da želi da iskoristi šansu i da diplomira

Mnogi koji su devedesetih studirali su odslušali svoja predavanja, ali su se nakon toga zaposlili i nisu diplomirali. Zbog toga su pozvani da izboduju svoje predmete i da, ako je moguće, dobiju barem bečelor titulu.

Ko nema dovoljno bodova ili želi višu akademsku titulu moći će da nastavi svoje školovanje. Na fakultetu kažu da je poziv otvoren za sve, ali veruju da veće šanse da diplomiraju imaju oni koji su pri kraju studija.

Studenti koji žele da završe fakultet će imati konsultacijame sa profesorima i njima će biti organizovana vanredna blok predavanja kako bi mogli da se pripreme za ispite. Nakon toga će za njih biti organizovani vanredni ispiti.

Za one koji su odslušali svoje predmete organizovaće se konsultacije i njima je ostavljena mogućnost da polažu i u redovnim apsolventskim rokovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 127 idi na stranu