Konferencija o klimatskim promenama

Beograd -- Regionalna ministarska konferencija jugoistočne Evrope o klimatskim promenama i energetici otvorena je u Beogradu u prisustvu više od 200 učesnika.

Izvor: Beta
Podeli

Cilj konferencije je saradnja i povezivanje zemalja u regionu u borbi protiv klimatskih promena. Ministar eneregetike Srbije Petar Škudrić kazao je na otvaranju da bi na kraju dvodnevnog skupa trebalo da bude napravljena završna deklaracija ili regionalna inicijativa koja bi doprinela rešavanju problema klimatskih promena.

Ministar zaštite životne sredine Oliver Dulić naglasio je da je Srbija spremna da preuzme sve obaveze oko zaštite životne sredine koje su uslov članstva u EU, ali da je za to neophodna znatna finansijska pomoć i pomoć u prenosu tehnologija.

Na konferenciji učestvuju predstavnici energetskih kompanija iz regiona, amasadori, predstavnici vlasti država regiona, statističari, stručnjaci iz energetike i zaštite životne sredine i predstavnici Evropske unije.

Info

Euleks priveo Nazima Blacu

Priština -- Euleks priveo N. Blacu koji tvrdi da je kao pripadnik Obaveštajne službe Kosova učestvovao u ubistvima političara na Kosovu po narudžbini stranke Hašima Tačija.

Kosovo ponedeljak 30.11. 23:39 Komentara: 6

Počinje selidba sudova

Beograd -- Preseljenje sudova i sudskih predmeta, prema novoj organizaciji pravosuđa, trebalo bi da počne sutra, a u sudovima su u toku poslednje pripreme za to.

Društvo ponedeljak 30.11. 23:30 Komentara: 4
strana 1 od 840 idi na stranu