Uhapšeni državljani Nemačke

Beograd -- Policija je na osnovu poternice interpola Visbadena uhapsila dvojicu nemačkih državljana, saopštio je MUP Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli

Istovremeno, Švedskoj je izručen Munir Dautović, koga pravosudni organi te države traže zbog krivičnih dela trgovina drogom i falsifikovanje isprave, dodaje se u saopštenju MUP-a.

Na osnovu poternice Interpola Visbaden uhapšeni su nemački državljani Jurgen Norbert Beneke i Tomislav Milošević.

Beneke, za kojim je raspisana poternica zbog krivičnog dela teško delo prevare i falsifikovanje dokumenata Krivičnog zakona Nemačke, uhapšen je na graničnom prelazu Preševo, dok je Milošević uhapšen radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od ukupno šest godina, na koju je osuđen zbog nanošenja teških telesnih povreda i prevare Krivičnog zakona Nemačke.

U saopštenju je dodato da je Benekeu i Miloševiću određen ekstradicioni pritvor.

Dautović, koji je državljanin Crne Gore, nakon što je odslužio kaznu zatvora u trajanju od godinu i po dana, na koju ga je zbog krivičnog dela razbojništvo osudio Opštinski sud u Tutinu, izručen je Ssvedskoj, jer ga pravosudni organi te zemlje potražuju zbog krivičnih dela trgovina drogom i falsifikovanje isprave.

Info

Euleks priveo Nazima Blacu

Priština -- Euleks priveo N. Blacu koji tvrdi da je kao pripadnik Obaveštajne službe Kosova učestvovao u ubistvima političara na Kosovu po narudžbini stranke Hašima Tačija.

Kosovo ponedeljak 30.11. 23:39 Komentara: 6

Počinje selidba sudova

Beograd -- Preseljenje sudova i sudskih predmeta, prema novoj organizaciji pravosuđa, trebalo bi da počne sutra, a u sudovima su u toku poslednje pripreme za to.

Društvo ponedeljak 30.11. 23:30 Komentara: 4
strana 1 od 840 idi na stranu