Tadić o sporazumu o demarkaciji

Srbija nikada neće priznati sporazum o demarkaciji granica koji su potpisali Makedonija i takozvana država Kosovo, izjavio je predsednik Srbije Boris Tadić.

Izvor: FoNet

Ponedeljak, 23.11.2009.

19:33

Default images

"Pitanje očuvanja integriteta zemlje direktno je povezano sa demarkacijom granica", rekao je Tadić. Predsednik Srbije je podsetio da je sa makedonskim predsednikom Đorđom Ivanovim imao ozbiljan razgovor o tome.

"Ja sam sa mojim kolegom iz Makedonije, gospodinom Ivanovim, imao jedan veoma ozbiljan razgovor na tu temu i vrlo sam jasno rekao da Srbija nikada i ni po koju cenu neće prihvatiti demarkacioni ugovor Makedonije sa takozvanom državom Kosovo", rekao je Tadić i naveo da je dobio uveravanja da dokument koji je Srbija kao država potpisala sa Makedonijom ostaje na snazi.

I za Makedoniju je u budućnosti, ukazao je Tadić, veoma važna odluka Međunarodnog suda pravde, koja se očekuje narednih meseci.

"Onda ćemo i to pitanje, kao i sva ostala, staviti na sto. Ali, Srbija će, normalno, kao jedna integrisana država, krenuti u evropske integracije", rekao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: