Tadić o sporazumu o demarkaciji

Leskovac -- Srbija nikada neće priznati sporazum o demarkaciji granica koji su potpisali Makedonija i takozvana država Kosovo, izjavio je predsednik Srbije Boris Tadić.

Izvor: FoNet
Podeli

"Pitanje očuvanja integriteta zemlje direktno je povezano sa demarkacijom granica", rekao je Tadić. Predsednik Srbije je podsetio da je sa makedonskim predsednikom Đorđom Ivanovim imao ozbiljan razgovor o tome.

"Ja sam sa mojim kolegom iz Makedonije, gospodinom Ivanovim, imao jedan veoma ozbiljan razgovor na tu temu i vrlo sam jasno rekao da Srbija nikada i ni po koju cenu neće prihvatiti demarkacioni ugovor Makedonije sa takozvanom državom Kosovo", rekao je Tadić i naveo da je dobio uveravanja da dokument koji je Srbija kao država potpisala sa Makedonijom ostaje na snazi.

I za Makedoniju je u budućnosti, ukazao je Tadić, veoma važna odluka Međunarodnog suda pravde, koja se očekuje narednih meseci.

"Onda ćemo i to pitanje, kao i sva ostala, staviti na sto. Ali, Srbija će, normalno, kao jedna integrisana država, krenuti u evropske integracije", rekao je Tadić.

Info

Euleks priveo Nazima Blacu

Priština -- Euleks priveo N. Blacu koji tvrdi da je kao pripadnik Obaveštajne službe Kosova učestvovao u ubistvima političara na Kosovu po narudžbini stranke Hašima Tačija.

Kosovo ponedeljak 30.11. 23:39 Komentara: 6

Počinje selidba sudova

Beograd -- Preseljenje sudova i sudskih predmeta, prema novoj organizaciji pravosuđa, trebalo bi da počne sutra, a u sudovima su u toku poslednje pripreme za to.

Društvo ponedeljak 30.11. 23:30 Komentara: 4
strana 1 od 840 idi na stranu