Vukčević: Neprecizna izjava

Beograd -- Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević saopštio je da Serž Bramerc nijednom rečju nije pomenuo da je Ratko Mladić van dometa državnih organa Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli

"U nameri da javnosti objasnim teškoće koje imamo u akciji lociranja hapšenja i transfera Mladića i Hadžića u Hag, već se dva dana interepretira moja neprecizna izjava da je glavni haški tužilac Serž Bramerc u najnovijem izveštaju Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija naveo da Ratko Mladić nije u dometu snaga bezbednosti Srbije", navodi se u saopštenju.

Vukčević navodi da Akcioni tim čini sve da haški begunci budu izvedeni pred Tribunal jer je to, kako je rekao, državni interes.

"Izuzetno cenim objektivan i visokoprofesionalan stav gospodina Bramerca da nam pomogne u tom poslu", rekao je Vukčević i poručio da je izveštaj glavnog tužioca baziran na činjenicama da će taj dokument, kako je naveo, dobiti svoj puni smisao kada bude prezentiran Savetu bezbednosti UN.

Bramercov izveštaj će Savetu bezbedosti UN biti predstavljen 3. decembra.

Mediji su preneli da je Vukčević izjavio da je Bramerc u najnovijem izveštaju Savetu bezbednosti UN naveo kako "haški begunac i optuženik Ratko Mladić nije u dometu snaga bezbednosi Srbije, kao i da je rekao "da je u dometu on bi već, najverovatnije, bio i lociran i uhapšen".

strana 1 od 840 idi na stranu