Istraga protiv desetočlane grupe

Okružno tužilaštvo podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv deset članova kriminalne grupe osumnjičene za teška krivična dela u Beogradu i širom Srbije.

Izvor: B92

Petak, 20.11.2009.

14:18

Default images

Zahtev za sprovođenje istrage podnet je protiv D.Ž. (40), A.M. (28), N.L. (26), A.Č. (28), B.P. (29), Z.M. (29), E.B. (26), D.K. (26), I.S. (25) i D.Dž. (29).

"U pitanju je jedna veoma dobro organizovana kriminalna grupa, a krivična dela koja im se stavljaju na teret su razbojništva, proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija", izjavio je portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić.

On je naveo da je tom akcijom policije i tužilaštva zadat jedan veoma ozbiljan udarac kriminalu, jer se radilo o veoma opasnoj kriminalnoj grupi, a pokazuje se i rešenost, opredeljenost i spremnost tužilaštva da se uhvati u koštac sa teškim vidovima kriminala.

Okružno javno tužilaštvo predložilo je, kako je kazao Zorić, određivanje pritvora osumnjičenima zbog opasnosti da bi sa slobode mogli da ponove ta krivična dela.

Ta grupa uhapšena je 17. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: