Drugi smrtni slučaj u Vojvodini

U Vojvodini je registrovan drugi smrtni ishod od novog gripa, umrla je žena stara 48 godina iz Kikinde, saopštila je Radna grupa za praćenje pandemije gripa

Izvor: Beta

Četvrtak, 19.11.2009.

17:29

Default images

Kako se navodi, pacijentkinja je bila hronični kardiološki bolesnik i preminula je dok je u teškom zdravstvenom stanju primana u bolnicu u Kikindi. Sumnja na postojanje virusa H1N1, koja se javila na osnovu kliničke slike, naknadno je potvrđena, navodi se u saopštenju.

Prema podacima Radne grupe, danas je u Vojvodini na bolničkom lečenju zbog inficiranosti virusom gripa H1N1 111 pacijenata.

U Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu smeštena su 32 bolesnika, dok se u Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici leče četiri osobe.

Institut za onkološke bolesti Vojvodine ima jednog, a Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu tri ovakva bolesnika.
U bolnici u Zrenjaninu ima 17 pacijenata, u Subotici jedan, u Pančevu 28, u Sremskoj Mitrovici četiri, a u Somboru 13. Kikinda je u svojoj bolnici smestila šest bolesnika, a Vršac i Vrbas po jednog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: