Bez dela programa na "kablu"

Kablovski operateri KDS, IKOM i Srpske kablovske mreže tokom trodnevne žalosti zbog smrti patrijarha Pavla neće emitovati pojedine radio i televizijske kanale.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.11.2009.

17:49

Default images

IKOM je na sajtu obavestio korisnike da zbog smrti patrijarha neće emitovati programe sa zabavno-muzičkim sadržajem. U SBB-u je agenciji Beta rečeno da su već ukinuli deo programa. Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić u izjavi za B92 demantuje da je ta agencija uputila bilo kakvu vrstu naređenja o isključivanju nekih kablovskih kanala.

"Nikakva uredba nije doneta, jer RRA ne donosi uredbe, već obavezujuća upustva. RRA nije imao sednicu na kojoj bi se o tome moglo razgovarati, naša stručna služba je saglasno s proglašenim danom žalosti stavila na sajt i obavestila emitere da treba da poštuju zakon“, rekao je potpredsednik RRA.

"Obavestili smo i kablovske distrubutere i oni su verovatno prepoznali da neki programi koji su zasnovani isključivo na narodnoj ili zabavnoj muzici jesu nešto što je kršenje odluke o danu žalosti i sami odlučili da obustave emitovanje tih programa", kazao je on.

Karadžić nije mogao da kaže da li će građanima biti umanjeni ovomesečni računi za kablovsku televiziju s obzirom na privremeno smanjenu ponudu kanala i navodi da je i ta odluka u nadležnosti samih distributera.

Kablovsko-distributivni sistem (KDS) u vlasništvu javnog preduzeća "Pošte Srbije" obavestio je korisnike da će trajno ili povremeno biti isključeni svi radio i neki televizijski kanali.

"Na osnovu uredbe Republičke radio-difuzne agencije zbog smrti patrijarha Pavla u danima žalosti biće trajno ili povremeno isključeni svi radio kanali i sledeći TV kanali: Zone Club, Vizant, Fox life, BBC Prime, VH 1, OBN, Melos, MTV Adria, DSF, TV E, Canale 5, RT CG, Fashion TV, RAI Uno, MTV Hits, VH1 Clasic, Enter, HRT 1 i 2", saopštio je KDS.

Na kanalu KDS, koji taj distributer koristi za obaveštavanje korisnika piše obaveštenje: "Zbog trodnevnog dana žalosti neki programi neće biti emitovani".

Od 64 programa koje radna jedinica KDS javnog preduzeća PTT saobraćaja Srbija trenutno nudi pretplatnicima privremeno je ukinuto 29 kanala zbog trodnevne žalosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: