Eksplozija u skladištu municije

Jedna osoba je poginula, a 40 vojnika, koji su se vodili kao nestali posle serije eksplozija u skladištu municije u ruskom gradu Uljanovsk,su pronađeni.

Izvor: B92

Petak, 13.11.2009.

17:12

Default images

Guverner regiona Uljanovsk Sergej Morozov je rekao da je iz okoline skladišta evakuisano više od 3.000 ljudi, prenela je agencija Rojters. Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da je poginula jedna osoba.Vojnici koji su se vodili kao nestali su se sklonili u bunker i bezbedno izašli kasnije, pošto je delimično ugašen požar.

Četrdesetri vojnika, koji su se vodili kao nestali današnje eksplozije u skladištu municije u gradu Uljanovsk, spasena su iz bunkera, javila je ruska novinska agencija Itar Tas.

Tokom požara izgorela su dva otvorena kamiona sa barutom.

Guverner regiona Uljanovsk Sergej Morozov i predstavnici ruskog ministarstva odbrane i ministarstva za vanredne situacije potvrdili su da u skladištu nije bilo hemijskog oružja i da nema bojazni od kontaminacije.

"Nema pretnje od hemijske kontaminacije", potvrdili su ruski zvaničnici.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je požar izbio kada su vojnici pokušali da uklone konvencionalnu municiju iz arsenala broj 31 u pregrađu grada Uljanovsk koji se nalazi na obali Volge, oko 800 kilometara jugoistočno od Moskve.

Portparol regionalne vlade Uljanovska Faina Safjulina rekla je da nema govora da se radilo o terorističkom aktu.

Greška u tehnologiji je, najverovatnije, uzrok je eksplozije, navela je Safjulina i dodala da su se eksplozije dogodile, a zatim i požar u spremištu za municiju.

Ruska televizija Vesti 24 prikazala je ogromni vatreni plamen koji osvetljava večernje nebo iznad grada i uporedila ga sa gigantnim vatromentom koji se vidi na 15 kilometara udaljenosti i od čije su siline izbijeni prozori na obližnjim kućama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: