"Zaliv" pobednik "Slobodne zone"

Beograd -- Nagradu publike na filmskom festivalu “Slobodna zona” osvojilo je ostvarenje "Zaliv" reditelja Luija Psihojosa, saopštio je Kulturni centar "Reks".

Izvor: Tanjug
Podeli

Taj dugometražni dokumentarac na ekološku temu dobio je najveću prosečnu ocenu u glasanju publike - 4,93, a nagrada znači da će biti otkupljen za televizijsko prikazivanje u Srbiji.

"Zaliv" u žanru trilera predstavlja neverovatnu priču o tome kako se odabrana ekipa aktivista, filmskih stvaralaca i ronilaca zaputila na tajnu misiju da prodru u skriveni zaliv u Japanu, otkrivajući mračnu i smrtonosnu misteriju.

Taj film američke produkcije već je dobio nagrade publike na 17 filmskih festivala širom sveta.

Na drugom mestu po glasanju posetilaca "Slobodne zone" je takođe dokumentarni film - "Mladi u srcu", autora Stivena Vokera i Sali Džordž.

Slede filmovi "Birokrate popravljaju svet" Endija Bičlbauma i Majka Bonana, "Kleveta" Joava Šamira i "Burma VJ: Izveštavanje iz zatvorene zemlje" Andersa Ostergarda.

Peti festival "Slobodna zona" održan je u dve sale - Dvorani Kulturnog centra Beograda i bioskopu "Balkan", sa ukupno 28 angažovanih igranih i dokumentarnih filmova iz celog sveta.

Prihod od ulaznica ovoga puta je namenjen akciji "Hrana za sve".

Novina je da se od ove godine dodeljuje i nagrada za publiku - autor najboljeg kratkog prikaza jednog filma sa "Slobodne zone" dobiće laptop.

Tekstove treba slati na adresu recenzija@freezonebelgrade.org do 15. novembra.

Svečana dodela nagrade predviđena je za 10. decembar, kada se nastavlja mesečni program "Slobodne zone" u Kulturnom centru Reks.

Info

Euleks priveo Nazima Blacu

Priština -- Euleks priveo N. Blacu koji tvrdi da je kao pripadnik Obaveštajne službe Kosova učestvovao u ubistvima političara na Kosovu po narudžbini stranke Hašima Tačija.

Kosovo ponedeljak 30.11. 23:39 Komentara: 6

Počinje selidba sudova

Beograd -- Preseljenje sudova i sudskih predmeta, prema novoj organizaciji pravosuđa, trebalo bi da počne sutra, a u sudovima su u toku poslednje pripreme za to.

Društvo ponedeljak 30.11. 23:30 Komentara: 4
strana 1 od 840 idi na stranu