"Zaliv" pobednik "Slobodne zone"

Nagradu publike na filmskom festivalu “Slobodna zona” osvojilo je ostvarenje "Zaliv" reditelja Luija Psihojosa, saopštio je Kulturni centar "Reks".

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2009.

14:53

Default images

Taj dugometražni dokumentarac na ekološku temu dobio je najveću prosečnu ocenu u glasanju publike - 4,93, a nagrada znači da će biti otkupljen za televizijsko prikazivanje u Srbiji.

"Zaliv" u žanru trilera predstavlja neverovatnu priču o tome kako se odabrana ekipa aktivista, filmskih stvaralaca i ronilaca zaputila na tajnu misiju da prodru u skriveni zaliv u Japanu, otkrivajući mračnu i smrtonosnu misteriju.

Taj film američke produkcije već je dobio nagrade publike na 17 filmskih festivala širom sveta.

Na drugom mestu po glasanju posetilaca "Slobodne zone" je takođe dokumentarni film - "Mladi u srcu", autora Stivena Vokera i Sali Džordž.

Slede filmovi "Birokrate popravljaju svet" Endija Bičlbauma i Majka Bonana, "Kleveta" Joava Šamira i "Burma VJ: Izveštavanje iz zatvorene zemlje" Andersa Ostergarda.

Peti festival "Slobodna zona" održan je u dve sale - Dvorani Kulturnog centra Beograda i bioskopu "Balkan", sa ukupno 28 angažovanih igranih i dokumentarnih filmova iz celog sveta.

Prihod od ulaznica ovoga puta je namenjen akciji "Hrana za sve".

Novina je da se od ove godine dodeljuje i nagrada za publiku - autor najboljeg kratkog prikaza jednog filma sa "Slobodne zone" dobiće laptop.

Tekstove treba slati na adresu recenzija@freezonebelgrade.org do 15. novembra.

Svečana dodela nagrade predviđena je za 10. decembar, kada se nastavlja mesečni program "Slobodne zone" u Kulturnom centru Reks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: