Euleks istražuje korupciju

Priština -- Euleks je potvrdio da u saradnji sa Kosovskom policijom istražuje slučajeve korupcije na visokom nivou, piše dnevnik "Koha ditore".

Izvor: Beta
Podeli

Portparolka Euleksa Karin Limdal potvrdila je da tužitelji Euleksa istražuju korupciju, međutim nije precizirala da li su u korpuciju uključeni i visoki zvaničnici vlade Kosova. "Tužilaštvo vodi istragu i radi se o slučajevima korupcije na visokom nivou, ali to svakako ne znači da se radi o vladi. Tužilaštvo ne može objaviti informacije u vezi sa istragom", rekla je Karin Limdal.

Početkom nedelje tužilac Euleksa Teo Džakobs je, na konferenciji o korupciji održanoj u Prištini, rekao da se "vodi istraga oko nekih 'ozbiljnih' slučajeva korupcije i da će se rezultati videti tokom narednih meseci".

Izvori dnevnika "Koha ditore" u odeljenju protiv ekonomskih zločina u policiji Kosova naveli su da se rezultati očekuju najkasnije u januaru i da istraga uključuje i neke od ministara u Vladi Kosova.

"Tužilaštvo Euleksa istražuje pojedine ministre u Vladi Kosova kao i neke lidere političkih partija na Kosovu. Počeli smo saradnju sa Euleksom oko tog pitanja i najdalje početkom januara očekujemo rezultate", rekao je neimenovani izvor lista "Koha ditore" unutar jedinica protiv ekonomskih zločina u policiji Kosova.

Juče je premijer Hašim Tači posle sastanka vlade rekao novinarima "da se oseća veoma dobro što Euleks istražuje slučajeve korupcije, ali da su mediji pogrešno interpretirali izjave tužiloca Džakobsa".

"Mi smo partneri sa Euleksom i nećemo tolerisati korupciju i organizovani kriminal", rekao je Tači, ali ni on nije odgovorio na pitanja novinara o kakvim slučajevima se konkretno radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 45 idi na stranu