U ponedeljak ugovori o skladištu

“Srbijagas” će 9. novembra potpisati ugovore o nabavci kompresora i montaži linije za proizvodnju gasa u skladištu u Banatskom Dvoru.

Izvor: B92

Petak, 06.11.2009.

14:01

Default images

Kako se navodi u saopštenju, generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović potpisaće sa direktorom američke kompanije “AG ekipment” Aleksandrom Titovom ugovor o isporuci kompresorskog agregata za kapacitet 1,7 miliona kubnih metara na dan.

Bajatović će nakon toga sa direktorom austrijske kompanije “Integral montaž” Francom Ribenom Bauerom potpisati ugovor o montaži linije koja će omogućiti da se dnevno dobija pet miliona kubnih metara gasa iz skladišta u Banatskom Dvoru.

Prema ranijim najavama, prva faza izgradnje podzemnog skladišta u Banatskom Dvoru trebalo bi da bude završena do kraja godine i omogući skladištenje oko 300 miliona kubnih metara tog energenta i dnevnu proizvodnju pet miliona kubnih metara gasa, što je oko polovine ukupnih potreba Srbije u zimskom periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: