Pritvor za učešće u ubistvu Tatona

Beograd -- Okružni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Stepi P. iz Beograda (31), osumnjičenom za učešće u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona.

Izvor: Tanjug
Podeli

Istražni sudija je saslušao uhapšenog i doneo rešenje o proširenju istrage protiv njega, zbog sumnje da je, zajedno sa 12 okrivljenih, protiv kojih je istraga u toku, izvršio krivično delo teško ubistvo, rekla je portparolka Okružnog suda Ivana Ramić.

Ona je kazala da je Stepi. P. pritor određen zbog visine kazne propisane za krivično delo koje mu se stavlja na teret i zbog posebno teških okolnosti izvršenja dela, kao i zbog opasnosi da će uticati na svedoke u toku istrage.

Danas je, takođe, u istrazi saslušan jedan svedok, dok se tri svedoka nisu pojavila na saslušanju kod istražnog sudije, rekla je Ramićeva.

Okružni sud sada vodi istragu protiv ukupno 13 osumnjičenih za učešće u ubistvu navijača francuskog fudbalskog kluba "Tuluz", od kojih su dvojica u bekstvu, dok se protiv jednog osumnjičenog istraga vodi zbog krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela i on se jedini brani sa slobode.

Za Đorđem Prelićem i Dejanom Puzigaćom raspisane su poternice zbog bekstva, a oni se sumnjiče da su organizovali napad na francuskog navijača.

Taton, koji je teško povređen 17. septembra, kada je grupa huligana napala u centru Beograda francuske navijače, uoči početka fudbalske utakmice Partizan-Tuluz, preminuo je 29. septembra u beogradskom Urgentnom centru.

strana 1 od 69 idi na stranu