Uhapšen jedan od šefova mafije

Jedan od 30 najtraženijih i najopasnijih mafijaških vođa u Italiji Salvatore Ruso uhapšen je danas u blizini Napulja, saopštila je lokalna policija.

Izvor: Tanjug

Subota, 31.10.2009.

13:52

Default images

Ruso (51), jedan od glavnih šefova napuljske kriminalne grupe Kamora, u bekstvu je bio od 1995. godine, otkako se našao na listi najtraženijih kriminalaca italijanskog ministarstva unutrašnjih poslova zbog ubistava, kriminalnih veza sa mafijom i drugih krivičnih dela.

"Ovo je veoma težak udarac za Kamoru, zatvaramo krug oko najistaknutijih begunaca", izjavio je italijanski ministar unutrašnjih poslova Roberto Maroni.

Kamora je najstarija kriminalna organizacija u Italiji koja se finansira krijumčarenjem droge, iznuđivanjem novca i ucenjivanjem, a njene aktivnosti su dovele do velikog broja ubistava u oblastima u kojima deluje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: