Privedeni demonstranti u Moskvi

Moskva -- Ruska policija saopštila je da je uhapsila najmanje 50 učesnika protesta za zaštitu ljudskih prava, organizovanog u centru Moskve.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako javljaju svetski mediji, među privedenima je i lider nacinal-boljševičke partije, pisac Edvard Limonov. Portparol moskovske policije Viktor Birjukov rekao je da je 50 ljudi privedeno tokom protesta na kojem se okupilo oko 100 demonstranata i još 100 novinara i reportera.

Opozicioni aktivisti izjavili su da je uhapšeno najmanje 70 ljudi, kao i da je u demonstracijama učestvovalo najmanje 500 ljudi.

Rojters je javio da je više stotina pripadnika policije opkolilo trg Trijumfalnaja u centru Moskve, nedaleko od Kremlja, na kojem su se demonstranti okupili, ali da ovoga puta u akciji nije učestvovala policija za razbijanje demonstracija.

Neki aktivisti za zaštitu ljudskih prava tvrde da Kremlj guši slobodu medija od kada je sadašnji premijer Vladimir Putin 2000. postao šef države, ali i da se situacija nije popravila ni za vreme njegovog naslednika Dmitrija Medvedeva, navela je britanska agencija.

strana 1 od 209 idi na stranu