Dodik: Mesić da brine o Hrvatima

Kabinet premijera Republike Srpske Milorada Dodika saopštio je da hrvatski predsednik Stjepan Mesić treba svoju brigu da usredsredi na Hrvate u BiH.

Izvor: Beta

Subota, 31.10.2009.

19:14

Default images

Povodom Mesićeve izjave da Dodik radi na rasturanju BiH, u saopštenju se navodi da ovo nije prvi put da se predsednik Hrvatske, "kada god ima ličnih problema u sopstvenoj zemlji, nepozvan prihvata da arbitrira oko BiH, gde je po običaju kriva samo jedna strana – RS i Milorad Dodik".

"Umesto da sopstvenoj javnosti odgovori na optužbe koje je na njegov račun izrekao doskorašnji potpredsednik Vlade Hrvatske Damir Polančec o umešanosti u aferu 'Podravka', Mesić, bežeći od neprijatne istine po njega, pažnju Hrvatske i ostale javnosti želi preusmeriti na za njega uvek dežurne krivce - RS i premijera Milorada Dodika", navodi se u saopštenju.

Još se ističe da je Mesić pokušao da se bavi prebrojavanjem Bošnjaka i Hrvata koji danas žive u RS, umesto da "napokon odgovori šta je sa više od 200.000 Srba proteranih iz Hrvatske u najvećem etničkom čišćenju u 20. veku".

"Što se tiče Mesićeve brige u vezi sa funkcionisanjem BiH, on treba da zna da BiH može da funkcioniše samo u okviru koji je zadao Dejtonski sporazum, kao država dva entiteta i tri konstitutivna naroda, za šta se RS i njen premijer Milorad Dodik u potpunosti zalažu", navodi se u saopštenju iz kabineta premijera RS.

Mesić je danas u Zadru rekao da Dodik čini sve da razbije BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: