Tužilac: Moguće suđenje Đukanoviću

Tužilac iz Barija izjavio je da Milu Đukanoviću, zbog navoda o umešanosti u šverc cigareta, može biti suđeno u posebnoj proceduri kada ostane bez imuniteta.

Izvor: B92

Subota, 31.10.2009.

13:38

Default images

"Mila Đukanovića štiti imunitet sve dok je na funkciji predsednika vlade i šefa države. U momentu kada više ne bude imao imunitet njemu može biti suđeno u posebnoj proceduri, drugačijoj od ove koja uključuje sedam državljana Crne Gore i Srbije, a koja se nastavlja 11. novembra", kazao je Đuzepe Šelzi podgoričkom "Danu".

Tužilac Šelzi vodio je istragu protiv crnogorskog premijera Mila Đukanovića zbog navodne umešanosti u šverc cigareta.

Objašnjavajući proceduru pred italijanskim sudovima, Šelzi je kazao da bi novi sudija za preliminarna saslušanja morao da počne novo saslušanje da bi odlučio da li ima osnova za podizanje optužnice protiv Đukanovića.

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je nedavno da je Šelzi "bez argumenata i pravnog osnova" vodio istragu protiv njega i najavio da će pokrenuti postupak protiv tužioca iz Barija.
Đukanović je saopštio da se u svedočenju pred italijanskim sudovima nije pozvao na imunitet i da će zbog toga tužiti Šelzija kome je imunitet poslužio "kao izlaz za nuždu iz neprijatne okolnosti da je desetak godina vodio istragu bez argumenata".

Tužilac iz Barija u izjavi "Danu" nije želeo da komentariše najavu crnogorskog premijera, uz opasku da će "sačekati zvaničnu rekaciju njegovog advokata".

Pred sudom u Bariju 11. novembra se nastavlja postupak protiv sedam državljana Srbije i Crne Gore u vezi sa međunarodnim švercom cigareta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: