Tutinac osumnjičen za prodaju droge

Beograd, Novi Pazar -- Novopazarska policija uhapsila je Dževada Alibašića iz Tutina, u akciji hapšenja 500 preprodavaca droge, potvrdio je ministar policije Ivica Dačić.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Dževad Alibašić, star 40 godina, uhapšen je pod sumnjom da se bavio trgovinom heroinom. Alibašića su uhapsili inspektori MUP-a Srbije i Policijske uprave u Novom Pazaru, u okviru međudržavne policijske akcije razbijanja evropskog lanca krijumčarenja droge. Kako je Dačić rekao RTS-u, Alibašić je u vrhu jednog od međunarodnih lanaca krijumčara heroina.

Prema saznanjima B92, u automobilu marke "mercedes", koji je bosanska policija prosledila holandskoj, a koji je u Alibašićevom vlasništvu, pronađeno je više kilograma ove opojne droge.

Policijski izvori su za B92, međutim, rekli da se još traga za dva do tri puta većom količinom droge.

Podsetimo, u emisiji “Sandžačka hronika”, serijala “Reakcija”, Televizija B92 je objavila da je Novi Pazar na jednom od glavnih tranzitnih pravaca za krijumčarenje heroina iz Turske ka Evropi.

“Reakcija“ se bavila i time ko su najveći narko bosovi iz ovog kraja.

U policiji i Okružnom sudu tada nisu mogli ni da nam potvrde, ali ni da demantuju da je nekolicina privatnih preduzetnika iz Pazara umešana u poslove vezane za krijumčarenje droge.

strana 1 od 18 idi na stranu