Pritvor bivšoj savetnici direktora

Istražni sudija Okružnog suda u Pančevu Nedeljko Martinović odredio je jednomesečni pritvor Vesni Begović, bivšoj savetnici tri direktora "Petrohemije”.

Izvor: B92

Subota, 31.10.2009.

10:38

Default images

Kako je Martinović izjavio za "Politiku”, postoji osnovana sumnja da je Begovićeva počinila krivično delo zloupotrebe službenog položaja, pri čemu je njena firma oštećena za oko četiri miliona evra, zbog čega joj je u petak određen pritvor.

Prema njegovim rečima, 2008. godine i nekoliko prvih meseci ove godine, dok nije smenjena s položaja savetnika generalnog direktora, ona je predlagala upravi da se propilen, nemačkoj firmi "Helm", sa kojom "Petrohemija” ima dugoročni ugovor o prodaji ovog proizvoda, daje po nižoj ceni od ugovorene.

Begovićeva je to pravdala krizom i zahtevom kupca da se smanje cene ovog proizvoda.

Istražni sudija je izjavio da će morati da se ustanovi kako su i zašto ovakvi predlozi prolazili i zašto je propilen nemačkoj firmi fakturisan mimo ugovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: