Tadić: Današnja akcija – prva etapa

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je sa današnjim danom završena prva etapa borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije u Srbiji.

Izvor: B92

Subota, 31.10.2009.

13:17

Default images

"Ovo nije akcija nijednog pojedinačnog ministarstva, već države Srbije i Savet za nacionalnu bezbednost izdao je jasne naloge koja državna institucija i koja služba treba da radi svoj deo posla", izjavio je predsednik Tadić povodom akcije "Morava", u kojoj je uhapšeno oko 500 osoba.

On je rekao da su građani u poslednjim mesecima svedoci da je država postigla značajne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Ovaj napor države nastaviće se i u narednom periodu. Sve akcije se slivaju u dobro osmišljen plan koji treba da rezultira u najkraćem mogućem vremenskom periodu suštinskim uspehom u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije", istakao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, napor koji država Srbija ulaže kako bi se iskorenili organizovani kriminal i korupcija je možda važniji i od evropskih integracija, jer on je, zapravo, pretpostavka integracija. Uspeh u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije je, kako je naglasio, istovremeno i pretpostavka boljeg i sigurnijeg života građana i ekonomskog prosperiteta države.

"Mi ćemo nastaviti borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Savet za nacionalnu bezbednost će nastaviti da vodi koordinaciju u vezi sa čitavim ovim procesom, sva ministarstva će raditi svoj posao", poručio je Tadić.

Predsednik Srbije čestitao je premijeru Mirku Cvetkoviću, nadležnim ministrima, šefovima službi bezbednosti i tužilaštvu na uspešno obavljenom poslu.

"Očekujemo da ćemo u najskorije vreme, sa reformom pravosuđa, imati suštinske i prave potencijele da okončamo ovaj proces koji treba da rezultira dugogodišnjim kaznama zatvora za nosioce organizovanog kriminala i korupcije u našoj zemlji", zaključio je predsednik Tadić.

Cvetković: Stvaramo bezbednu Srbiju

Predsednika Vlade Srbije Mirko Cvetković pozdravio je današnju akciju hapšenja velikog broja trgovaca narkoticima i kriminalaca.
Mirko Cvetkoviæ (FoNet, arhiva)
Cvetković je pozdravio akciju Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde, pravosudnih organa u okviru Saveta za nacionalnu bezbednost koja je dovela do hapšenja velikog broja trgovaca narkoticima i kriminalaca, saopšteno je iz Vlade Srbije.

"Ovo je potvrda da se ova država, Vlada i sve njene službe kontinuirano obračunavaju sa svim oblicima kriminala i korupcije i da niko neće biti zaštićen ni pošteđen. Na dobrom smo putu da stvorimo Srbiju u kojoj će se svi osećati sigurno i bezbedno", rekao je premijer Cvetković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: