Kušner: Hrvatska uskoro članica EU

Francuski ministar spoljnih poslova Bernar Kušner izjavio je da će Hrvatska uskoro postati 28. članica Evropske unije.

Izvor: Beta

Petak, 30.10.2009.

23:45

Default images

Hrvatski predsednik Stjepan Mesić odlikovao je u Dubrovniku Bernara Kušnera povodom obeležavanja 18 godina od konvoja "Libertas", kojim je 1991. razbijena pomorska blokada Dubrovnika. Pri uručivanju odlikovanja "Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom", Kušner je kazao da je konvoj bio znak slobode.

Kušner je, zahvaljujući se na odlikovanju, istakao da smatra da će Hrvatska uskoro postati nova članica EU.

On je u vreme konvoja bio ministar za humanitarne poslove, a u Dubrovniku je, u vreme pomorske blokade, proveo desetak dana, zbog čega ga je Mesić i odlikovao.

Hrvatski predsednik je kazao da je Kušner učinio mnogo kada je bilo najteže i kada je Hrvatska želela da svet sazna šta se događa u Dubrovniku i celoj zemlji.

Konvoj "Libertas" 1991. godine predvodili su Stjepan Mesić i tadašnji premijer Franjo Gregurić. U konvoju je bilo 70 brodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: