Sudija izvestilac o propustu suda

Sudija VSS-a Janko Lazarević kaže da nije kriv za odlaganje sednice veća u predmetu za Ibarsku magistralu, koje je trebalo da predmet razmatra u trećem stepenu.

Izvor: Beta

Petak, 30.10.2009.

17:56

Default images

"Smatram da sam blagovremeno uočio propust iz drugostepene presude i o tome sam odmah obavestio sve članove veća", rekao je Lazarević i naveo da je tako "sprečio mnogo veće i teže posledice od odlaganja sednice za nekoliko nedelja".

Na pitanje o izjavi vršioca dužnosti predsednika Vrhovnog suda Srbije Nate Mesarović da je on kao sudija izvestilac odgovoran za odlaganje sednice, Lazarević je rekao da je iznenađen zbog te izjave i da ne vidi razlog za nju.

Pred zakazanu sednicu veća Vrhovnog suda koje je trebalo da predmet Ibarska magistrala razmatra u trećem stepenu, otkriveno je da u izreci drugostepene presude postoji tehnički propust - da nedostaje deo o odbijanju žalbe advokata jednog od okrivljenih, iako se to navodi u obrazloženju, pa je sednica odložena na neodređeno vreme.

"Odmah nakon odlaganja sednice, došao sam u kabinet predsednice i obavestio je šta se desilo, da sam uočio taj propust i da smo radi otklanjanja tog propusta odložili sednicu", rekao je Lazarević.

On je rekao da Nata Mesarović "nije imala zamerke" i da ne zna otkud sada "ovakva njena reakcija".

Mesarovićeva je reagovala povodom novinarskog komentara u listu "Blic" i teksta u kome je slučaj komentarisao Vuk Drašković, oštećeni u predmetu u kojem je u drugom stepenu presudio Vrhovni sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: