Francuska zadovoljna saradnjom

Francuski ambasador u Srbiji Žan Fransoa Teral izjavio je da je za Francusku "potpuno zadovoljavajuća" saradnja Srbije s Haškim trbunalom za ratne zločine.

Izvor: B92

Petak, 30.10.2009.

14:41

Default images

Teral je danas u Vršcu rekao i da svi dobro znaju da će Srbija ući u Evropsku uniju, ali da to treba stalno ponavljati jer postoji skepticizam koji ima svoje izvorište i "hrani se aktuelnom situacijom"."Istorija Evropske unije, duga 50 godina, pokazuje da se takva blokada prevazilazi", kazao je on.

"Alternativa ne postoji, voz koji vodi Srbiju u EU već je krenuo. I Rumunima se put učinio dug, a oni su danas članovi Evropske unije", rekao je Teral.

Ambasador Francuske je naveo da prisustvo Evropske unije u Srbiji nisu samo reči i da je saradnja konkretna.

"Evropska unija je u Srbiju investirala 2,5 milijardi evra. To nisu pozajmice, to su donacije za konkretne projekte. Novac koji Evropska komisija ovde plasira naš je novac, novac zemalja članica Evropske unije. Francuska u tome učestvuje sa 17 odsto", rekao je Teral.

Francuski diplomata i ambasador Rumunije u Srbiji Jon Makovej danas su, sa šefom operacija Prvog sektora delegacije Evropske komisije u Srbiji Pjerom Dibmanom i pomoćnicom ministra finansija Srbije Gordanom Lazarević, posetili opštinu Vršac.

Cilj njihove posete je promovisanje Evropske unije.

Oni su prisustvovali i prezentacijama Programa prekogranične saradnje Rumunija - Srbija i projektu izgradnje Tehnološkog parka u Vršcu koji Evropska komisija podržava sa 2,7 miliona evra.

Makovej je rekao da prekogranični projekti nisu fokusirani samo u regionu Vršca, nego su početi i u Negotinu i Boru.

"Evidentno je da se u Vršcu poslednjih godina manje priča, a više radi. Postoje rezultati, kojima je doprinela ozbiljnost partnera sa obe strane granice", rekao je Makovej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: