Usaglašen kolektivni ugovor

Beograd -- Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u ustanovama kulture čiji je osnivač republika, u potpunosti je usaglašen i biće potpisan početkom novembra.

Izvor: Tanjug
Podeli

Zahvaljujući zajedničkim naporima socijalnih partnera usaglašena je i dalja dinamika razvoja dijaloga u oblasti kulture, a dogovoreno je i da Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u ustanovama kulture bude potpisan početkom novembra ove godine, navedeno je u večerašnjem saopštenju ministarstva.

Predstavnici ministarstava rada, finasija i kuluture, kako je navedeno, usaglasili su sa predstavnicima Sindikate kulture Srbije preostale sporne odredbe ugovora.

Sastankom na kome je dogovor postignut predsedavala je državna sekretarka u Ministarstvu rada i socijalne politike Snežana Lakićević-Stojačić, a učestvovali su državna sekretarka u Ministarstvu kulture Nadica Momirov i pomoćnica ministra finansija Ružica Stojiljković.

Radnike u ustanovama kulture predstavljali su predsednica Sindikata kulture Srbije Dragana Đorđević i predsednik Gradskog odbora Samostalnog sindikata Srbije za Beograd Dragan Todorović.

Info

Izrael spreman na ustupke?

Jerusalim -- Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da su izraelske vlasti spremne na ogroman ustupak na Zapadnoj obali gde se grade nova izraelska naselja.

Svet subota 31.10. 22:52 Komentara: 0

Rusija gradi ratne brodove

Moskva -- Rusija planira da izgradi ratne brodove opremljene oružjem visoke preciznosti,izjavio je zamenik načelnika Glavnog štaba Vojnopomorske flote Rusije Oleg Burcev.

Svet subota 31.10. 22:32 Komentara: 4
strana 1 od 846 idi na stranu