Gračanica: Srbi da bojkotuju izbore

Odbornici Skupštine grada Prištine sa izmeštenim sedištem u Gračanici pozvali su Srbe da bojkotuju izbore koje 15. novembra organizuju kosovske institucije.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2009.

16:33

Default images

Istovremeno, odbornici Skupštine grada Prištine na današnjoj sednici su za gradnočelnika izabrali Nebojšu Nikolića, predstavnika Srpske napredne stranke.

Odbornici Skupštine grada Prištine, koju finansira Vlada Srbije, smatraju da će nove lokalne institucije pod patronatom kosovske vlade, najpre početi da isteruju državne institucije iz njihovih sedišta, da će na hiljade radnika tih ekspozitura ostati bez posla.

Odbornici Srpske radikalne stranke su zatražili kažnjavanje svih Srba koje finansira Vlada Srbije ako 15. novembra izađu na birališta.

Odbornici iz Gračanice i okolnih sela smatraju da se izlaskom na lokalne izbore direktno pomaže i učestvuje u ukidanju postojeće srpske lokalne samouprave.

Uveravanje srpskih organizacija i lokalnih stranaka da Srbi izađu na kosovske izbore i da se time jača država Srbija na Kosovu, za odbornike Srpske napredne stranke, Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, SPS i drugih predstavlja demagogiju.

U Gračanici dakle do 15. novembra treba očekivati ubeđivanje Srba da li da izađu ili ne izađu na izbore.

Novi predsednik grada Prištine Nebojša Nikolić, predstavnik SNS-a, neće sarađivati sa predsednikom opštine koji bude izabran na izborima kosovskih institucija.

Odbornici Skupštine grada Prištine pozivaju još jednom predsednika Srbije, Vladu, Ministarstvo za Kosovo i Metohiju i sve druge institucije da se još jednom nedvosmisleno i energično izjasne protiv izbora 15. novembra i upozore na posledice koje bi iza toga proizašle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: