Vlada finansira master studije

Beograd -- Vlada Srbije usvojila je odluku o finansiranju budžetskih studenata na diplomskim master studijama koja omogućuje finansiranje oko 5.000 akademaca.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Odluku je potvrdio ministar prosvete Žarko Obradović, koji je objasnio da je prilikom donošenje te odluke Ministarstvo prosvete vodilo računa o zahtevima fakulteta, usklađenosti sa procesom akreditacije, kao i o obavezama da fakulteti finansiraju jedan broj studenata.Vlada će finasirati 90, a fakulteti ostalih deset odsto troškova.

"Njihov zahtev koji se odnosi na broj studenata koji bi trebalo da budu na master studijama, odnosno predmet finansiranja tih studija, podelili smo u odnosu 90 prema 10 odsto, što znači da je država preuzela obavezu da finansira 90 osto troškova dok će ostalo uraditi fakulteti", rekao je Obradović.

"Mislim da smo ovim postigli veliki rezultat, studentima smo obezbedili finansiranje master studija a istovremeno smo pomogli rad fakulteta", rekao je on.

Predstavnici studenata rekli su za B 92 da su zadovoljni ovom odlukom Vlade Srbije, jer je reč o odluci koja je odavno trebalo da bude doneta.

strana 1 od 846 idi na stranu