Dogovorena nova vlada Nemačke

Berlin -- Postignut je sporazum o novoj koalicionoj vladi Nemačke, na čelu sa kancelarkom Angelom Merkel, skoro mesec dana pošto su održani opšti izbori.

Izvor: Beta
Podeli

Sporazum su potpisali budući koalicioni partneri iz Hrišćansko-demokratske unije koju predvodi Merkelova, njihove sestrinske partije iz Bavarske - Hrišćanske socijalne unije i Slobodnih demokrata.Ta koalicija je najavila da će reformisati sistem zdravstvene zaštite, više pomagati porodice, kao i da će smanjiti porez na godišnjem nivou do 24 milijarde evra.

Novoizabrani parlament imaće sutra konstitutivnu sednicu, a dan kasnije će poslanici i formalno izabrati Angelu Merkel za kancelarku. Tada će zakletve položiti i ministri iz nove vlade.

Info

Izrael spreman na ustupke?

Jerusalim -- Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da su izraelske vlasti spremne na ogroman ustupak na Zapadnoj obali gde se grade nova izraelska naselja.

Svet subota 31.10. 22:52 Komentara: 0

Rusija gradi ratne brodove

Moskva -- Rusija planira da izgradi ratne brodove opremljene oružjem visoke preciznosti,izjavio je zamenik načelnika Glavnog štaba Vojnopomorske flote Rusije Oleg Burcev.

Svet subota 31.10. 22:32 Komentara: 4
strana 1 od 846 idi na stranu