Imaju računare, ali ne i toalete

Osnovna škola ”Dositej Obradović“ u Vražogrncu kod Zaječara ima savremeni informatički kabinet, ali nema toalete.

Izvor: B92

Subota, 24.10.2009.

15:19

Default images

Škola u Vražogrncu jedina je škola u opštini Zaječar čiji učenici i školsko osoblje u 21. veku i dalje koriste poljski toalet. Borba za normalne higijenske uslove koji su uobičajeni za jedno civilizovano društvo počela je u ovoj školi pre šest godina, ali do dan-danas nisu uspeli da obezbede sredstva za novi sanitarni čvor.

Oko 130 učenika pomenute škole primorani su da svoje higijenske potrebe obavljaju u potpuno nehigijenskim uslovima.

Kažu da je najgore kada dođe zima, jer njihov poljski ve-ce nema ni vrata, ni prozore.

Direktorka škole Svetlana Tošić kaže da od 2003. godine pokušava da preko raznih republičkih fondova obezbedi novac za izgradnju novog sanitarnog čvora, ali da nije naišla na razumevanje.

Čak je i zadužbina srpskog prosvetitelja Dositeja Obradovića prošle godine uputila preporuku Vladi Srbije da se pomogne školi u Vražogrncu, ali odgovora do danas nije bilo.

U školskoj upravi u Zaječaru kažu da su upoznati sa ovim problemom. Oni su u više navrata slali dopis Ministarstvu prosvete da se školi u Vražogrncu obezbede sredstva za izgradnju sanitarnog čvora, pošto se upravo u Beogradu određuju prioritetni problemi koje treba rešavati.

Do danas se, nažalost, ništa po ovom pitanju nije dogodilo. Zanimljivo je to da, poput mnogih drugih škola u Srbiji, i osnovna škola “Dositej Obradović“ ima savremeno opremljen kabinet za informatiku, iako njeni učenici i dalje nemaju osnovne higijenske uslove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: