Tadić: Najbolji izveštaj do sada

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da je izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u procesu evropskih integracija najpozitivniji do sada.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.10.2009.

13:04

Default images

Tadić je istakao da je Srbija veoma zadovoljna tonom izveštaja i konstatacijom da je napredak postignut na svim reformskim poljima. "Izveštaj je čak pozitivniji nego za neke druge zemlje i dobro je da se uspostavi atmosfera takmičenja u evropskim integracijama u regionu", rekao je Tadić, posle razgovora sa predsednikom Estonije Hendrikom Ilvesom.

Predsednik Tadić je poručio da će Srbija nastaviti da ostvaruje napredak na svim poljima od značaja za proces evropskih integracija, na dobrobit svih građana.

Izveštaj Evropske komisije pozdravljen je juče i iz Vlade Srbije. Potpredsednik Vlade Božidar Đelić najavio je, gostujući u Vestima TV B92, da je moguće i da Srbija podnese kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji do kraja tekuće godine. Više o tome možete čitati u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: