Žalbe na presude za Crnu Reku

Okružno javno tužilaštvo u Novom Pazaru ocenjuje da su presude saradnicima Duhovno-rehabilitacionog centra Crna Reka, blage i uložiće žalbu na njih.

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2009.

20:14

Default images

Saradnik pomenutog centra Nemanja Radosavljević osuđen je na dve godine i pet meseci zatvora zbog silovanja štićenika i nasilničkog ponašanja, dok je Marijan Pavićević osuđen na godinu dana zatvorske kazne, zbog silovanja štićenika. Javno tužilaštvo u Novom Pazaru najavilo je žalbu na presude.

Nemanja Radosavljević, ne samo da je lopatom i pesnicana “lečio” štićenike Duhovno-rehabilitacionog centra Crna Reka, već je nekog i seksualno zlostavljao.

Za silovanje i premlaćivanje, Radosavljevića, pomoćnika bivšeg starešine centra Crna Reka Branislava Peranovića, okružni sud u Novom Pazaru osudio je na dve godine i pet meseci zatvora.

Osim Radosavljevića, za silovanje štićenika sa godinu dana zatvora kažnjen je i Marijan Pavićević.

Okružni tužilac u Novom Pazaru, Karišik Salih, ogorčen ovakvom presudom najavio je žalbu.

“Kaznu smatramo izuzetno blagom. Sačekaćemo pismeni otpravak presude i potom na nju uložiti žalbu“, rekao je za B92 tužilac Karišik. Za krivično delo prinude na obljubu, ili silovanja, u okolnostima koja su navedena u optužnici, zaprećena kazna zatvora je od tri do 15 godina.

Kazna koja je dvojici saradnika Crne Reke izrečena, doneta je po starom zakonu, po kome je minimalna kazna dve a maksimalna 10.

Advokatica Sanja Kalčević kaže da u sudskoj prakksi gotovo da ne postoji primer u kome je silovatelj kažnjen sa maksimalno zaprećenom kaznom.

Podsetimo, štićenik iz Lazarevca je prijavio policiji da su ga Radosavljević i Pavićević silovali u maju ove godine, nakon što su mediji objavili snimke na kojima se vidi da saradnici Crne Reke fizički zlostavljaju štićenike koji su se tamo nalazili na lečenju od bolesti narkomanske zavisnosti.

Bivši rukovodilac centra Branislav Peranović je posle izbijanja afere Crna Reka smenjen sa te funkcije, a zbog sumnje da se nasilnički ponasao, odgovaraće pred Opštinskim sudom u Tutinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: