Teral zahvalan Koaliciji mladih

Beograd -- Ambasador Francuske u Srbiji Žan-Fransoa Teral zahvalio se predstavnicima Koalicije mladih protiv nasilja na njihovim akcijama posle ubistva Brisa Tatona.

Izvor: Beta
Podeli

"Šetnja koja je 1. oktobra na poziv ove koalicije okupila više hiljada ljudi u centru Beograda pokazala je da srpski narod bezrezervno osuđuje ovakve bezočne izlive nasilja", rekao je Teral.

U saopštenju Ambasade Francuske se navodi da je Teral tokom susreta sa šestoro predstavnika Koalicije mladih protiv nasilja u Francuskoj ambasadi naglasio da "ovakve akcije svedoče da su mladi Srbije svesni potrebe da se bore protiv svih oblika nasilja i netolerancije u društvu".

"Ove akcije su potpuno u skladu sa evropskim vrednostima koje zajednički branimo", naveo je ambasador Francuske.

On je kazao da želi da bude obavešten o narednim aktivnostima Koalicije mladih protiv nasilja i rekao da želi da pomogne u aktivnostima Koalicije.

Koalicije mladih protiv nasilja čine Helsinški komitet za ljudska prava u Srbiji, Gej strejt alijansa, Demokratska omladina (DS), Mladi Socijaldemokratske unije, Mladi Liberalnodemokratske partije i pokret Evropa nema alternativu.

Francuski državljanin Bris Tatona preminuo je 29. septembra od posledica povreda zadobijenih kada su ga napali huligani u centru Beograda.

Info

Izrael spreman na ustupke?

Jerusalim -- Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da su izraelske vlasti spremne na ogroman ustupak na Zapadnoj obali gde se grade nova izraelska naselja.

Svet subota 31.10. 22:52 Komentara: 0

Rusija gradi ratne brodove

Moskva -- Rusija planira da izgradi ratne brodove opremljene oružjem visoke preciznosti,izjavio je zamenik načelnika Glavnog štaba Vojnopomorske flote Rusije Oleg Burcev.

Svet subota 31.10. 22:32 Komentara: 4
strana 1 od 846 idi na stranu