Predstavnici Berklija u Beogradu

Beograd -- Predstavnici čuvenog muzičkog koledža Berkli iz Bostona došli su prvi putu Srbiju, u potrazi za najvećim muzičkim talentima.

Izvor: B92
Podeli

U narednih 7 dana, talentovani mladi muzičari iz Srbije i regiona, polagaće prijemni isit za ovaj prestižni univerzitet.“Voleo bih da napravimo od Beograda centar Balkana i pokušamo da na godišnjem nivou regrutujemo studente koji su veoma talentovani i pruzimo im mogućnosti da uspeju na Berkliju”, kaže Gojko Damjanović, asistent direktora za prijem studenata na Berkli muzički koledž.

Dušan Vukmirović je maturant muzičke škole "Stanković". Već svira u bendovima, a pored pored džeza koji mu najviše leži, zainteresovan je i za druge vrste muzike. Velike nade polaže u prijemni ispit za Berkli muzičku.

“Prijemni je jako čudan, sviranje nije broj jedan, već koliki si kapacitet da napraviš muzički posao, koliku si karijeru izgradio, ukucaju na goglu”, kaže Dušan Vukmirović.

92 mladih muzičara je apliciralo za Berkli muzički koledž, a 62-je će svirati na audicijii, u petak i subotu, nakon čega će se odlučiti kome će biti dodeljene stipendije. Berkli je otvoren za sve muzičke stilove.

Info

Izrael spreman na ustupke?

Jerusalim -- Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da su izraelske vlasti spremne na ogroman ustupak na Zapadnoj obali gde se grade nova izraelska naselja.

Svet subota 31.10. 22:52 Komentara: 0

Rusija gradi ratne brodove

Moskva -- Rusija planira da izgradi ratne brodove opremljene oružjem visoke preciznosti,izjavio je zamenik načelnika Glavnog štaba Vojnopomorske flote Rusije Oleg Burcev.

Svet subota 31.10. 22:32 Komentara: 4
strana 1 od 846 idi na stranu