Kolašin: Nesreća na planinarenju

Podgorica -- Crnogorski planinar Andrej Tomović poginuo je, a ambasador Poljske u Crnoj Gori Jaroslav Lindenberg i još jedna osoba povređeni su na planinarenju kod Kolašina.

Izvor: Beta
Podeli

Nesreća se dogodila u nedelju oko 13 sati. Tomović i dvoje povređenih bili su u grupi od 11 planinara koja je pokušala da se popne na vrh Ostrvica, na oko 2.000 metara visine, kada je u njih udario grom, saznaje agencija Beta.

Tomović je poginuo na mestu udesa, a povređeni ambasador je sa prelomom nadlaktice, povredom pete i opekotinama smešten u Klinički centar Crne Gore.

Policija se ovim povodom do sada nije oglasila.

Ambasador van životne opasnosti

Ambasador Poljske u Crnoj Gori Jaroslav Lindenberg, koji je povređen tokom planinarenja, nije u životne opasnosti, saopšteno je iz Kliničkog centra.

"Ambasador je zadobio teške telesne povrede - otvoreni prelom leve podlaktice i otvoreni prelom leve petne kosti. Ima i opekotine po grudnom košu i stomaku. Opekotina je nastala od udara groma, posle kojeg je ambasador pao niz liticu, kada je zadobio prelome", rekao je lekar Veliša Aligrudić.

Crnogorski planinar Andrej Tomović je poginuo, a ambasador Poljske i još jedna osoba su povređeni tokom planinarenja kada je u njih udario grom.

Tomović, koji je poginuo na mestu udesa, i dvoje povređenih bili su u grupi od 11 planinara koja je pokušala da se popne na vrh Ostrvica, kod Kolašina, na oko 2.000 metara visine.

strana 1 od 846 idi na stranu