Uskoro zabrana pušenja u zatvorenom

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je da će Zakon kojim će biti zabranjeno pušenje u zatvorenim prostorijama biti usvojen do kraja godine.

Izvor: B92

Nedelja, 11.10.2009.

01:18

Default images

Milosavljević je precizirao da će zakonom pušenje biti zabranjeno u svim zatvorenim prostorima, osim u ugostiteljskim objektima.

“Izuzetak do 2012. godine su restorani, kafići, ugostiteljski objekti u kojima se dozvoljava podela na pušački i nepušački, gde mora da bude bar polovina i malo više nepušačko. To je jedna jednostavna i primenjiva mera svuda”, smatra ministar.

“Ugostiteljski objekt može sad da zabrani pušenje, kao što je to uradio kafić ‘Tajm aut’ u Čika Ljubinoj, ali 90 dana od usvajanja zakona mora da prilagodi svoju praksu zakonu, a to je da podeli prostor”, navodi on.

“Čini mi se da nam to skreće pažnju i da nas uči da ipak u svakom ugostiteljskom prostoru mora da bude podela”, kaže Milosavljević.

Inače, posle nešto više od šest meseci Hrvatska vlada će ublažiti zabranu pušenja u ugostiteljskim objektima.

Pošto su vlasnici kafića, barova i restorana tvrdili da im je zabrana prepolovila zaradu, biće im omogućeno da u svojim objektima imaju odvojen prostor za pušače.

Procenjuje se da pušači čine trećinu od 4,5 miliona stanovnika Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: