Uskoro zabrana pušenja u zatvorenom

Beograd -- Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je da će Zakon kojim će biti zabranjeno pušenje u zatvorenim prostorijama biti usvojen do kraja godine.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Milosavljević je precizirao da će zakonom pušenje biti zabranjeno u svim zatvorenim prostorima, osim u ugostiteljskim objektima.

“Izuzetak do 2012. godine su restorani, kafići, ugostiteljski objekti u kojima se dozvoljava podela na pušački i nepušački, gde mora da bude bar polovina i malo više nepušačko. To je jedna jednostavna i primenjiva mera svuda”, smatra ministar.

“Ugostiteljski objekt može sad da zabrani pušenje, kao što je to uradio kafić ‘Tajm aut’ u Čika Ljubinoj, ali 90 dana od usvajanja zakona mora da prilagodi svoju praksu zakonu, a to je da podeli prostor”, navodi on.

“Čini mi se da nam to skreće pažnju i da nas uči da ipak u svakom ugostiteljskom prostoru mora da bude podela”, kaže Milosavljević.

Inače, posle nešto više od šest meseci Hrvatska vlada će ublažiti zabranu pušenja u ugostiteljskim objektima.

Pošto su vlasnici kafića, barova i restorana tvrdili da im je zabrana prepolovila zaradu, biće im omogućeno da u svojim objektima imaju odvojen prostor za pušače.

Procenjuje se da pušači čine trećinu od 4,5 miliona stanovnika Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 846 idi na stranu