EPS: Moguće poskupljenje struje

Beograd -- Elektroprivreda Srbije tražiće krajem godine poskupljenje struje, ali neće tražiti da to bude 30 odsto na koliko ima pravo, poručuju iz te kompanije.

Izvor: Tanjug
Podeli

Predsednik Upravnog odbora EPS-a Aca Marković objasnio je da je Agencija za energetiku utvrdila, na osnovu važeće metodologije, da EPS ima pravo da poveća cenu električne energije za 30 odsto. On je dodao da EPS neće tražiti da struja u narednoj godini poskupi u tom procentu, ali nije precizirao koliko poskupljenje će zahtevati.

Marković je rekao da će EPS krajem godine predložiti vladi poskupljenje struje za 2010. godinu, s obzirom na to da je odlaganje poskupljenja u ovoj godini stvorilo finansijske probleme EPS-u.

Info

Izrael spreman na ustupke?

Jerusalim -- Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da su izraelske vlasti spremne na ogroman ustupak na Zapadnoj obali gde se grade nova izraelska naselja.

Svet subota 31.10. 22:52 Komentara: 0

Rusija gradi ratne brodove

Moskva -- Rusija planira da izgradi ratne brodove opremljene oružjem visoke preciznosti,izjavio je zamenik načelnika Glavnog štaba Vojnopomorske flote Rusije Oleg Burcev.

Svet subota 31.10. 22:32 Komentara: 4
strana 1 od 846 idi na stranu